HTML

'It's like walkabout, but, well... with claws'

...és útjára indul az elmebaj...

Friss topikok

  • Losa: Most akkor ezt magyarul is!!! (2009.12.26. 15:25) No hope for the hopeless...
  • Pippi: @Don_Jay: megint nem írogatsz:P vegyél rólam példátXD (2009.08.17. 17:31) ...And on the 52nd day it hath endeth.
  • Pippi: 24 órás a nap. egy kocka sör 24 üveget tartalmaz... ez nem lehet véletlen. Bár 36-tal is ki tudnán... (2009.05.16. 00:45) Something’s happening
  • Don_Jay: @zsebnyusz: Az őszivel csk annyi a gondom, hogy az 'csak' képregénybörze, de azért arra is elmegye... (2009.04.21. 11:15) Geekin' out
  • Don_Jay: @Pippi: Fagyizni meg kajálni bármikor elmehetek, de az már sokkal ritkább, hogy veletek tölthetek ... (2009.04.15. 03:17) People

Címkék

Címkefelhő

Blogok amiket olvasok

He's what?

Don_Jay 2009.04.10. 04:05

Hajnali háromnegyed három elmúlt és nemrég fejeztem be a Viasat oldalán a Pimasz úr című műsoruk megtekintését (legalábbis ami az első két részt illeti) és eléggé elgondolkodtatóba ejtett. Na nem azért, mert olyan fantasztikus lenne sokkal inkább mert ez olyan...hát...izé...nemistudom...fura.

Tisztázzuk az elején: magával az ötlettel már a Napló kapcsán sem volt gondom (olyan témák boncolgatása, melyekről az emberek nem szívesen beszélnek, mindez egyfajta polgárpukkasztó módon rejtett kamerával megspékelve), de itt valahogy nem működik. Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de szerintem ez a két rész valami ritka szánalmas volt. Gondolom persze a nézettségi adatokkal nem lesz gond, legalábbis ami a középkorú, középosztálybeli felnőtt célcsoportot illeti. Ugyanis ez a műsor leginkább nekik szól (akármennyire is próbálja Papp Gergő elhitetni az emberekkel, hogy azt próbálja bemutatni, hogy ő hogyan lát bizonyos társadalmi csoportokat, hogy hogy éli át a velük történő eseményeket) és ők gondolom élvezik is. Az eddigi adások leginkább olyan témákra koncentráltak, ami biztos fogadótáborra lel köztük, hiszen melyik szülő ne lenne kíváncsi arra, hogy milyen helyeken hogyan tölti hétvégi estéken a gyereke az idejét, vagy hogy milyen a nehéz a BKV orkjainak élete a sok pofátlan bliccelő miatt. Egyszerűen az alapötlet rossz paródiájának tartom az egész műsort. Hogy miért? Jöjjön pár gondolatmenet az első két részről.

Az első részben a péntek/szombat este a belvárosban bulizó tinikre próbált koncentrálni. Nem volt nehéz negatív mintákra találnia, hiszen a fiatalok egyik kedvenc időtöltése ilyenkor a piálás és tánc ('tánc'?) a dübörgő ritmusokra. Ráadásul egyfajta fókuszcsoportként sikerült kiszemelnie az emósok egy csoportját valamint a belvárosi gettóból származó hip-hop-osokat. Mindkettő meglehetősen könnyű célpont, mivel a külsejük miatt mindkettő könnyen sztereotipizálható és a szülők sem szeretik, ha a gyerekeik 'gengszternek' vagy éppen megkérdőjelezhető nemi identitásúnak öltöznek be. Az meg plusz pont, hogy látványosan alkoholt fogyasztó kölyköket mutat be, így könnyebb kiváltani az ellenszenvet, hiszen 'egy gyerek ne alkoholizáljon már' (azt persze a kedves szülők elfelejtik, hogy amikor ők voltak fiatalok, akkor nagyon is hasonló, ha nem durvább dolgokat csináltak). Mindemellé betársul Papp, akit először emós idiótának, majd 'kemény' rappernek öltöztetett be egy stylist. Az hogy már a külseje is mennyire szánalmas volt, azt nem részletezném, de ha ő ebben érzi jól magát, akkor had csinálja nem? Az öltöztetés után belevetette magár a pesti éjszakai életbe, ahol végül agy plázában (azt olvastam valahol, hogy a Mammutban) kötött ki, ahol sok volt a részegeskedő, hangos fiatal. Hogy mennyire értelmetlen volt ez az egész, azt mintha burkoltan elismerte a rész végén egy 'nem akarok ítélkezni, mert nem is lehet...' jellegű kísérőszöveg társaságában. Hát egészségére!

A második részben beállt ellenőrnek és itt is kétféle álcája volt: az első során egy szakadt csövesnek nézett ki, a második során egy állítólag konszolidáltan divatos külsővel próbálkozott, elvégre mégiscsak a felszínen dolgoztak. Az első túra során olyan cuccban mászkált, amit még életemben nem láttam orkon, pedig hat hónap alatt elég sok mindent lehet látni. Képzeljetek el egy bőr hosszú kabátot álbajusszal meg hosszú parókával. Így kívánta bemutatni a a gonosz bliccelőket, akik tisztában vannak a jogaikkal és az ellenőrök korlátaival és nem szégyellik kihasználni azokat. Azt persze megint elfelejtik, hogy a BKV már-már pofátlanul magas jegyárai mellé olyan minőségen aluli szolgáltatást nyújt, ami miatt még csoda az olyan ember aki vesz jegyet (de ez most mellékes,az ilyen gondokra úgyis ott van a BKV Figyelő). Szóval az egész konklúziója az volt,hogy az utasok a bunkók és az ellenőrök a jófiúk. Bár ezzel sikerült egy kicsit jobban előhoznia a tenyérbemászó témákat (hiszen ki ne érezne ellenszenvet a BKV orkjai iránt), de a kivitelezés itt sem sikerült tejesen. Az egésznek egy nézőcsalogató, bulváros felhangja volt, hogy 'nézzétek itt van a prosztó bliccelő, aki még durva is a munkáját végző ellenőrrel' és ez szerintem nem illik egy ilyen koncepcióhoz. Sajnos komolyabb, fajsúlyosabb témákat a későbbiekben sem lehet majd várni, politikai, közéleti témákat pedig el lehet felejteni (pedig ott igazán lehetne mit pimaszkodni), mert a csatorna kijelentette, hogy ilyen témákat nem akar.

Végezetül csak annyit, hogy Papp Gergő szerintem elérte a célját, amit egy interjúban említett: engem igenis szórakoztatott a műsor, de az a baj, hogy korántsem azért,mert olyan jó lenne. Sokkal inkább azért, mert szánalmasnak tartom a próbálkozást a kivitelezéssel egyetemben és jókat lehet nevetni rajta emiatt, valamint jó céltáblát nyújt a gonosz vicceknek. Ez az ötlet sokkal több erőfeszítést megérne, de ahhoz kéne egy kreatívabb csapat akik kitalálják, hogy mit kéne csinálni és egy tökösebb csatorna, aki rizikósabb témákat is be merne vállalni, nem csak olyan lejárt szemeteket, amit már ezerszer elsütöttek a Fókuszban vagy az Aktívban. Értékelésként pedig álljon itt egy kemény 2/10, hogy számosítva is hangot adjak a véleményemnek.

Jay out

Címkék: média tv szar bkv emberek idiotizmus review papp gergő emó pimasz úr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://clawabout.blog.hu/api/trackback/id/tr711057031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása